OM HOLE

OM TRUDE HELÉN HOLE

Follow my dreams? I´m not a follower - my dreams are following me!


Trude Helén Hole er journalist, coach, modell, foredragsholder og blogger - og trolig Norges mest standhaftige og hardtarbeidende forfatter ettersom hun er en av de første, om ikke den aller første forfatteren som forlot den tradisjonelle forlagsbransjen for å bli selvstendig forfatter i 2011. Med fast jobb i helsetjenesten og som selvstendig næringsdrivende innen media og kommunikasjon, samt daglig drift av eget forlag - i tillegg til å skrive bøker - er hennes arbeidsdager ekstremt lange.


Men å gi opp drømmen om å jobbe fulltid som forfatter har aldri vært et alternativ. Denne forfatteren er rett og slett for dum og sta, og kanskje litt senil - i tillegg er hun overbevist om at verden trenger mer latter og glede som altså er hennes bidrag blant en del andre ting i verden som går av hengslene.


Som liten jente leste Hole tonnevis med bøker og visste tidlig at hun en dag skulle bli en forfatter med mot og meninger. Hole skrev sin første kronikk allerede som 13 åring, og siden gikk det slag i slag til hun debuterte som forfatter i 2006 med Sannheten om Lotte-Marie. Romanen ble utgitt av N.W. Damm & Søn Forlag og solgte over 6.000 i første opplag som den gang var Norgesrekord. Hole har siden den gang skrevet 13 bøker, og tillegg til å være en ukonvensjonell forfatter med flere romaner og dokumenterer bak seg, er Hole også coach, blogger, foredagsholder, modell og fotograf. 


Men selv forfattere har en historie å fortelle fra før de ble forfattere. Hole har blant annet 25 års erfaring innen ledelse, daglig drift, styrevirksomhet, merkevarebygging, organisasjonsutvikling, PR og kommunikasjon. Hole, som forøvrig har studert historie og psykologi, har også trent internasjonale eliteidrettsutøvere og jobbet med breddeidrett i mer enn 18 år. Basert på nevnte, samt hennes mange artikler om ledelse og selvutvikling som er mye brukt innen ledelse og i faglitteratur, så vel som i hennes egne bøker - blir Hole til tider invitert til TV2 som kommentator, og holder også morsomme, motiverende og reflekterende foredrag.


Hole begynte sin yrkeskarriere allerede som tolvåring. Hver lørdag arbeidet hun i en matbutikk og i tillegg var hun passepike for småbarnsfamilier og hjalp eldre naboer med sine daglige gjøremål, dette i tillegg til skolearbeid, fjellturer på egenhånd, svømmetrening og en del ridning da hun også hadde tre hester og en geit å ta seg av. Som ung voksen jobbet hun også i hotell- og restaurantbransjen i fem år før hun flyttet fra Bergen til Los Angeles for å jobbe som modell. Hole deltok også i Årets Fotofjes og Miss Universe hvor hun fikk sparken ettersom hun oppfordret alle deltakerne til å streike. Det ligger til hennes natur å stå opp mot trakassering og urettferdighet, også den som ikke rammer henne selv. Hole arbeider fremdeles som modell og skuespiller, og bilder finner du her.


Hole har også erfaring fra ulike TV-produksjoner både foran og bak kameraet, og produserte blant annet Norges første TV-serie om vin. Disse seriene og innslag om bøkene hennes finner du på hennes You Tube-kanal og hennes digitale vinkurs finner du her.

På 90-tallet reiste Hole verden rundt og havnet i Australia der hun drev hesteranch og jobbet på kvegfarm i noen år. På ranchen fikk hun en vakker hingst ved navn Percy som ingen kunne ri. Hingsten var både farlig og gal, men ikke så "galen" som Hole, så det gikk helt fint  - Hole ble forelsket i hesten, i ranchen, i menneskene og selve livsstilen. Med andre ord levde Hole som en cowgirl, men er nok mer en indianer i "mind and spirit" som finner ro og healing i kontakt med dyr og natur, og selvfølgelig også når hun skriver sine rare og morsomme historier i en verden som trenger kjærlighet og latter mer enn noe annet.


I 1996 returnerte Hole til Norge og drev vinimport i seks år, før hun ble vinskribent og journalist. Den mannsdominerte vinbransjen bidro med idé og innhold til de to første bøkene om Lotte-Marie. Men i de to siste bøkene har historiene tatt en helt ny retning og beskrives som saftige og bisarre krimparodier som applauderes av begge kjønn. I 2007 ble Hole headhuntet og arbeidet 3 år som daglig leder og trener for Asker svømmeklubb. Hole etablerte synkron, vannpolo og stupegruppe, og klubben ble Norges største idrettslag som også kunne vise til meget gode sportslige resultater, samt en meget sunn økonomi med Hole bak roret. Hole har også allsidig erfaring fra forskjellige TV-produksjoner både foran og bak kamera, og produserte blant annet Norges første TV-serie om vin med navn På Druen. Serien finner du her og hennes digitale vinkurs finner du her. 


Bøkene om Lotte-Marie fra Helgelandskysten er ifølge media og lesere Norges beste innen humor-sjangeren og blir ofte omtalt som Norges friske, feministiske og humoristiske svar på våre trauste, dystre og halv-alkoholiserte krimhelter som eksempelvis Harry Hole og Varg Veum skrevet av Jo Nesbø og Gunnar Staalelsen. De ukonvensjonelle bøkene er totalt grenseløs når det gjelder språk, virkemidler og bruk av humor og satire - dog med et underliggende budskap for den skarpe leser.


Lesere av begge kjønn lar seg fascinere av karakterens kompleksitet, dristighet og styrke. Men selv de sterkeste kan noen ganger bli skjøre og usikre. Dette forunderlige skiftet i et menneske og hva som muligens forårsaker det, er hva som gjør en person og en historie interessant. Hole skriver om kjærlighet, fantasier og følelser - og om sex, lyster og lidenskap i en tone som fenger begge kjønn. Bøkene handler også om det å sette og bryte grenser, om sårbarhet, lengsel og mot - alt fortalt med mye utleverende humor og selvironi. Hole har en lettbent stil og skriver ufiltrert også om samfunnsutvikling og selvutvikling, begge viktige elementer som inviterer til refleksjon og ettertanke - dog med snert i avtrekkeren. 


God underholdning og humor er universell. Men bøkene om Lotte-Marie blir ikke bare ansett som sexy og morsomme - de fremmer også viktige spørsmål rundt menneskelig adferd og generell samfunnsutvikling, noe som gjør bøkene tidløs og relevant. Hole har forfattet en mengde artikler om "Ledelse gjennom indre motivasjon" som er mye brukt innenfor ledelse og akademisk litteratur, samt i hennes egne bøker. Med dette bakteppet behersker Hole kunsten å balansere styrke og sårbarhet, humor og alvor. Holes penn er rask, stødig og dynamisk, og tekstene unike både i form og innhold - og Hole har etter det som sies nærmest skapt sin egen litterære sjanger med sine bøker om Lotte-Marie som leses av både kvinner og menn med sans for humor.

"Well behaved women rarely

make history. I´m not well behaved. 

I´m simply me. It gets dirty!”

Trude Helén Hole

Vil du vite mer eller ønsker kontakt med forfatteren,

så er du velkommen

til det her.

SKUESPILLER - MODELL - OG HOLE BAK KAMERA


Trude Helén Hole er tidligere finalist i Årets Fotofjes og Miss Universe hvor hun fikk sparken fordi hun oppfordret deltakerne til å streike. Hole har også bodd i LA grunnet sin modelkarriere, og jobber fortsatt som modell. Bilder finner du her. Som modell foretrekker hun å ha det overordnede ansvaret i henhold til det kreative uttrykket, men selvfølgelig i tråd med dine ønsker. Perfekte, kjedelige, kunstige og overretusjerte bilder er ikke Hole´s stil - hun foretrekker kontraster, det jordnære og naturlige med vind i håret og selvsagt beskjeden sminke. Synlig alder og et levd liv er vakkert! Men selvfølgelig, hvis du vil ha det annerledes og betaler godt nok er alt mulig. Hole er også skuespiller har spilt i flere filmer og TV-serier, og tar også oppdrag som fotograf. Bilder tatt av Hole finner du her.


FOREDRAG


Trude Helén Hole har vært trener og leder i 18 år innen topp- og breddeidrett, og har arbeidet som leder i flere bedrifter i over 25 år. På bakgrunn av dette, samt hennes virke som forfatter og hennes mange artikler om ledelse og selvutvikling, holder hun morsomme, motiverende og reflekterte foredrag i tillegg til å kommentere på TV2 i enkelte saker. Under Protestfestivalen 2013 deltok følgende talere: Gunnar Stålsett, Per Fugelli, Esben Esther P. Benestad, Stephen M. Kaumba, Hallgrim Berg og Trude Helén Hole. Per Ståle Lønning introduserte Hole på følgende vis: - Forfatter, modell, blogger og kjent som den tøffeste og frekkeste i klassen. Hole er en visjonær - en moderne McCloud med klar tale. Menn både elsker og frykter henne. Ta vel i mot Trude Helén Hole!

DIGITALE VINKURS

Hole som er utdannet sommelier, har drevet vinimport i 6 år og vært vinskribent i over 17 år for forskjellige medier. Hole produserte Norges første vinprogram på tv og har holdt en rekke vinkurs over hele landet hvor vinsnobber er bannlyst. Hole har nå grunnet mange forespørsler valgt å holde vinkurs igjen, men nå med ny vri: - Vinkursene ser du på video i egen stue når du har tid og lyst! 


Alle som kjøper vinkurs får kompendiumet

På Druen gratis tilsendt på mail.


Les mer her.

HAPPY PEOPLE


Tusen takk til Trude Helén Hole som fikk en 10 er på en skala fra 1-6 for sitt vinkurs! Trine-Lise Jagge


Praktisk, lærerikt og morsomt! Hole er dyktig! Wenche Steen


Vin provningen du arrangerade var verkligen ett gott innspel som bjöd på massa skratt och ny kunnskap! Du har en härlig personlighet som skapar engagemang. Pierre W. Jansson


Takk for raskt svar og flott service. Min kone og jeg har gledet oss og kjøpt inn viner! Nå har vi vært gjennom de hvite, dette var veldig moro! Bent F.


Har gått gjennom hele modul 1 nå, og jeg blir å se den flere ganger. Så kjøper jeg modul 2 og 3 senere. Fantastisk kurs.

Ann Irene Klo


Tusen takk for et helt fantastisk vinkurs. Det var en suveren opplevelse i en rocka innpakning. Både når det gjelder din kunnskap som du så raust deler, formidlingsevnen, historiefortellingen, humoren og stemningen. Skjønner godt at du fikk så unison god tilbakemelding. Vi som fikk oppleve dette, sier bare Tusen Takk! Tone Nygård


Og her kommer den største takken til dere som gjorde helgen til en suksess: Tusen takk Mona Sletengen Halvorsen, Kjersti Løken Stavrum og Trude Helén Hole som fikk en 10 er på en skala fra 1-6 for sitt vinkurs! Trine-Lise Jagge


Vil bara sända ett tack mail i samband med karrierweekend på Geilo. Vin provningen du arrangerade var verkligen ett gott innspel som bjöd på massa skratt och ny kunnskap! Du har en härlig personlighet som skapar engagemang. Pierre Wilhelm Jansson


Så gøy at vinene fikk menneskelige egenskaper. Veldig lærerikt og koselig. Godt utvalg av viner og en inspirerende "somalier". Karoline Storbråten


Dette var en hyggelig opplevelse. God atmosfære og fint utvalg med viner. Mange gode tips til eget kjøp. Særegen stil og god formidlingsevne. Morten Fahlvik