OM HOLE

"Just saying - well behaved women rarely make history. I´m not well behaved. I´m simply me. It gets dirty!”

Trude Helén Hole

WHO`S TALKING? Trude Helén Hole har allsidig erfaring innen styrevirksomhet, ledelse, merkevarebygging og organisasjonsutvikling, samt daglig drift og kommunikasjon. Hole arbeidet fem år i hotell- og restaurantnæringen, før hun dro til LA for å arbeide som modell. Hole har også deltatt i Årets Fotofjes og Miss Universe hvor hun fikk sparken fordi hun oppfordret deltakerne til å streike. Tidlig på 90-tallet gikk forøvrig ferden til Australia for å arbeide på hesteranch og kvegfarm i noen år. På ranchen fikk hun en hingst ved navn Percy som bare hun kunne ri. Den var mannevond og gal, men ikke like mannevond og "galen" som Hole - så det gikk helt fint. 

I 1995 returnerte Hole til Norge og drev vinimport i seks år, før hun ble vinskribent og journalist. I 2007 ble hun headhuntet til idretten og jobbet 3 år som daglig leder og hovedtrener for ASK. Hole har også allsidig erfaring fra forskjellige TV-produksjoner, både foran og bak kamera, og produserte blant annet Norges første TV-serie om vin. TV-serien På Druen finner du her, og hennes online vinkurs finner du her

 

Hole, som kun ønsket seg bøker til jul og bursdager som liten pike - har alltid visst at hun en dag skulle bli en forfatter med mot og meninger. Hun skrev sin første kronikk som 13 åring og siden gikk det slag i slag. Hun debuterte som forfatter i 2006 med Sannheten om Lotte-Marie som solgte over 6.000 bøker i 1.opplag. I tillegg til å være en ukonvensjonell forfatter med flere romaner og dokumenterer bak seg, er Hole også foredagsholder, blogger, coach, modell og fotograf. 


FOR ENGLISH - PRESS HERE

Det skjer ting i bokbransjen - forfattere er ikke lenger avhengig av hverken forlag eller media for å slå i gjennom, så i fremtiden vil vi se flere nye fremadstormende selvstendige og selvpubliserende forfattere med gode manus å by på til stor berikelse for litteraturglade mennesker.


Allerede i 2012 ga Hole ut bøker uten forlag i ryggen. Beslutningen om å bli Norges første Indieforfatter var basert på hennes erfaring med forlagene – hun var lite imponert. All markedsføring stod hun for selv og solgte med det over 6.000 bøker av debutromanen Sannheten om Lotte-Marie som ble utgitt på N.W. Damm & Søn Forlag.


Enkelte presseoppslag finner du her.

 

Forlags- og bokbransjen slik den fremstår i dag, er en utdøende rase. Den er ikke bare er treg og kommersiell, men også uetisk ettersom forfattere må ta til takke med stusselige 15% på egne verk, hvilket utbetales kun én gang i året - forfattere lever ikke på luft, kjærlighet og rødvin, og har regninger å betale som alle andre.


I tillegg skaper forlagsbransjen, dens struktur og styringsmekanismer til dels stagnasjon for litterær utvikling i en verden hvor kommunikasjonsformene er i stadig endring. Frykt for å utgi noe utenfor rammene og ved å ha nisjer og kategorier, samt maler for hvordan eksempelvis en roman skal bygges opp og se ut - vingeklipper forfattere som evner å tenke nytt. Hole, som her skriver i  3. person entall av en eller annen grunn - er en av dem.

Dette er å binde det frie ord og hindrer litterær utvikling - fremfor å dyrke det. I dag kan du som forfatter tjene 70% og mer, og få dette utbetalt hver måned - så hvorfor gå for et tradisjonelt forlag?

Jeg  kan ikke la meg vingeklippe eller binde som forfatter. For meg er dette ensbetydende med å visne og dø. Jeg liker å se på meg selv som en effektiv, proaktiv og nyskapende forfatter som gjør ting på min måte uten å følge konvensjoner, regler og rammer. I call it Practising Passion!

 

Jeg vil gjerne hjelpe andre, og startet derfor Feather Books Publishing i 2017. Jeg er journalist og redaktør, og har vært bokanmelder i over 15 år. Med 12 utgivelser og to nye rett rundt hjørnet, satser jeg nå for fullt og vil gjerne hjelpe flere. Feather Books Publishing er et forlag som på sikt skal satse der våre sendrektige og tunggrodde gamle forlag ikke våger - fortløpende og i all hovedsak på nett med nye friske forfattere. En del forfattere finner dere på bloggen og en del finner dere også i Feather Book Shop.

Jeg kan hjelpe deg med redaktørtjenester, språkvask, korrektur og oversettelser - ta kontakt for info og priser.


It´s all about thinking smart and having fun!