FEATHER BOOKS PUBLISHING

MORE THAN YOU CAN IMAGINE

Det skjer ting i bokbransjen - forfattere er ikke lenger avhengig av hverken forlag eller media for å slå i gjennom, så i fremtiden vil vi se flere nye fremadstormende selvstendige og selvpubliserende forfattere med gode manus å by på til stor berikelse for oss alle.

 

Allerede i 2012 publiserte jeg mine bøker direkte som e-bok, noen av dem uten forlag i ryggen. Beslutningen om å bli Indieforfatter var basert på min erfaring med forlagene – jeg var lite imponert. All markedsføring stod jeg for selv og solgte med det over 6.000 bøker av debutromanen min Sannheten om Lotte-Marie som ble utgitt på N.W. Damm & Søn Forlag.

 

Forlags- og bokbransjen slik vi kjenner den - er en utdøende rase. Den er ikke bare er treg og kommersiell, men også uetisk ettersom forfattere må ta til takke med stusselige 15% på sine bøker utbetalt kun en gang i året - vi har jo regninger å betale vi som alle andre.

I tillegg mener jeg forlagsbransjen, dens struktur og styringsmekanismer til dels skaper stagnasjon for litterær utvikling i en verden hvor kommunikasjonsformene er i stadig endring. Frykt for å utgi noe utenfor rammene og ved å ha nisjer og kategorier, samt maler for hvordan eksempelvis en roman skal bygges opp og se ut - mener jeg til dels vingeklipper forfattere som evner å tenke nytt.

Dette er å binde det frie ord og hindrer litterær utvikling - fremfor å dyrke det. I dag kan du som forfatter tjene 70% og mer, og få dette utbetalt hver måned - så hvorfor gå for et tradisjonelt forlag?

Jeg kan ikke la meg vingeklippe eller binde som forfatter. For meg er dette ensbetydende med å visne og dø. Jeg liker å se på meg selv som en effektiv, proaktiv og nyskapende forfatter som gjør ting på min måte uten å følge konvensjoner, regler og rammer.

I call it Practising Passion!

 

Jeg vil gjerne hjelpe andre. Jeg er journalist og redaktør, og har vært bokanmelder i over 14 år. Med 11 utgivelser og to nye rett rundt hjørnet, satser jeg nå for fullt og vil gjerne hjelpe flere. Jeg har derfor startet Feather Books, et forlag som på sikt skal satse der våre sendrektige og tunggrodde gamle forlag ikke våger - fortløpende og i all hovedsak på nett med nye friske forfattere. En del forfattere finner dere på bloggen og en del finner dere også i Feather Book Shop.

Jeg kan hjelpe deg med redaktørtjenester, språkvask, korrektur og oversettelser - ta kontakt for info og priser.

 

It´s all about thinking smart and having fun!

Copyright @ All Rights Reserved